بعد از 13 نوامبر!
روزهایی در تاریخ اعتبار ویژه می یابند و مبدا قرار می گیرند، مثلاً برای ایرانی ها 28 مرداد، 13 خرداد، 22 بهمن و ... بی ذکر سال آن ها منشا الهام هستند و با آمدن کلمه ی "بعد" متوجه می شویم دوره ی متاثر از آن مد نظر نگارنده است. در عرصه ی بین المللی 11 سپتامبر در دوره ی متاخر چنین معنایی پیدا کرده است، دوره ای که در آن بر اثر حمله ی ادعایی القاعده به برج های تجارت جهانی در آمریکا، بوش علیه جهان اسلام اعلام جنگ کرد و دو کشور اسلامی را اشغال کرد، که هنوز شاهد تبعات آن هستیم.
13 نوامبر، روزی که در آن پاریس، آماج حملات تروریستی قرار گرفته، یکی دیگر از این روزهای تاریخ ساز می تواند باشد، روزی که بعد از واقعه شارلی ابدو و آن تظارات مقامات غربی در پاریس می تواند به عنوان بیانیه عصر جدید و تولید رفتارهای جدید باشد.
13 توامبر، حاصل بعد از 11 سپتامبر است، آمریکا با ساقط کردن صدام و بی ثبات کردن سوریه و حمایت از گروه های تروریستی در این زمینه راه را برای پدید آمدن گروه داعش هموار کرد و به جای برخورد با این گروه، همه یتلاش خود را صرف براندازی اسد کرد، تلاشی که نتیجه ی آن امروز به وضوح در خیابان های پاریس خودنمایی می کند.
فرانسه، همان کشوری که علیه اسد تلاش گسترده ای خرج داد، و در فروش سلاح به حاشیه نشین های خلیج فارس، خط قرمزی در برابر خود نمی دید، امروز به ادعای خودشان در برابر تحرکات تروریستی حاصل همان کشورهای مورد حمایتشان هستند.
تا این جا آن چه گفته شد تاریخ است، اما این نشانه وجود دارد که بعد از 13 نوامبر، مانند 11 سپتامبر، سناریوی جدیدی نوشته شود و در پس این اتفاق بهانه ای برای لشکر کشی به منطقه فراهم آید.
سوال است چرا این حملات تروریستی دقیقاً باید قبل از دومین دور نشست وین رخ دهد؟ چرا داعش خطر تهاجمی تر شدن موضع غرب را نسبت به خود با این حملات پذیرفته است؟
هر چه هست قبلا هواپیمای روسی بر فراز سینا سقوط کرد و این همه تبلیغات و خط نشان کشیدن اتفاق نیفتاد، حداقل پاپ در آن زمان دم از جنگ جهانی سوم نزد، الان جنگ صلیبی اعلامی مانند بعد از یازده سپتامبر در پیش داریم؟ مشخص نیست