ما و دنیایی که در آن زندگی می کنیم و اتفاقات فرانسه
ما و دنیایی که در آن زندگی می کنیم و اتفاقات فرانسه
بسته به نوع نگرش انسان ها، چند رویکرد در حوزه ی فرهنگ وجود دارد، کشورهای اروپای غربی و آمریکا با پذیرفتن ارزش های لیبرالی، سعی در جهان شمول کردن استانداردها و هنجارهای لیبرالیسم داشته دارند، این رفتار که بر آمده از جهانشمولی فرهنگی است و برا ین بنا شده که انسان ها به حکم انسان بودن، دارای استانداردها و هنجارهای یکسان هستند و با توجه به آنکه جهان غرب کاملترین تجربه انسانی را داشته لاجرم بهترین استاندارد و هنجار را دارد و باید مبنای عمل و کار قرار گیرد. همین نگرش به جهان راه را برای تحقیر و تضعیف خرده فرهنگ ها در دل جامعه غرب و همچنین در مواجهه با دیگر فرهنگ ها پدید می آورد.
واقعه پاریس علاوه بر هر دلیلی که برای آن ذکر کنند، یک دلیل دیگر هم می تواند داشته باشد، آن هم نادیده گرفته شدن حقوق فرهنگی جوامع مسلمان است. عدم شناسایی حق هویت برای مسلمانان جوامع غربی، تحقیر ان ها و دیدن آن ها به چشم تروریست زمینه را برای پیوستن این گروه ها به داعش و امثالهم فراهم می آورد.
اگر جهان غرب دست از ترویج جهان شمولی فرهنگی بردارد و حرکت به سمت پذیرش حقوق فرهنگی اقلیت های مهاجر و در کنار آن از تروج جهان شمولی فرهنگی در سراسر جهان با استفاده از ابزار حقوق بشر بردارد، می توان شاهد کمرنگ شدن بستر این نوع فعالیت ها بود.
جهان شمولی چند فرهنگی که الان به عنوان نظریه ی رقیب مطرح می شود بر این بنا شده است که استانداردها به دلیل انسان بودن همه یکسان، اما هنجارهای متفاوتی وجود دارد.